STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Politica Energetica

Sonda de exploatare a gazelor de sist a Chevron, gata sa intre in functiune

Chevron sondaGrupul Chevron si-a ridicat prima sonda de exploatare a gazelor de sist, la Silistea, in comuna Pungesti, fiind pregatita de functionare.

Reprezentantii companiei americane au anuntat ca sonda va fi supusa unor verificari in perioada urmatoare, pentru ca, in circa trei saptamani, sa inceapa forarea, proces ce va dura 90 de zile.

„In perimetrul de la Silistea nu vor mai fi aduse, in perioada urmatoare, utilaje de mari dimensiuni. Forajul va incepe in circa trei saptamani-o luna, cu respectarea legislatiei in vigoare si cu grija fata de mediul inconjurator, in baza acordurile de mediu pe baza carora actionam”, afirma George Orbu, city manager in cadrul Chevron Romania.

La sfarsitul celor 90 de zile, cat va dura forajul executat de compania Dafora, vor fi prelevate probe de roca, ce vor fi analizate, in vederea stabilirii rentabilitatii unui eventual proces de exploatare a gazelor de sist din zona.

Desi lucrarile de amenajare la platforma din localitatea Silistea au inceput in cursul anului trecut, acestea au fost oprite in urma protestelor locuitorilor din zona si a militantilor ecologisti, dupa care au fost reluate. Comuna Pungesti este considerata, in prezent, „zona speciala de siguranta publica”, astfel ca perimetrul Chevron de aici se afla sub  supravegherea jandarmilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.