STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity

Softbank vrea să înființeze Vision Found 2, al doilea cel mai mare fond de investiții în high-tech

Directorul executiv al băncii nipone SoftBank, Masayoshi Son, plănuiește următoarea investiție de 100 de miliarde de dolari – versiunea 2.0 a celui mai mare fond de investiții din domeniul high-tech din lume, relatează Bloomberg citând surse apropiate oficialului, informeaza Mediafax.

Masayoshi Son ar fi purtat discuții preliminare cu investitorii privind angajarea la un al doilea fond începând cu anul 2019, au menționat surse apropiate subiectului pentru Bloomberg. Acestea au precizat că fondul planificat ar atrage probabil un număr mai mare de investitori decât primul – în care majoritatea contribuțiilor au provenit din fonduri suverane de investiții în Arabia Saudită și în Emiratele Arabe Unite.

Bloomberg precizează că reprezentanții Softbank au refuzat să comenteze afirmațiile.

Surse din interior spun că este posibil ca fondul să aibă o dimensiune similară cu cele aproape 100 de miliarde de dolari care au fost adunate pentru primul fond Vision. Aproximativ 45 de miliarde de dolari din fondul actual au fost utilizate pentru investiții de la Uber Technologies până la o participație în Nvidia. Nu s-au luat încă decizii definitive, iar omul de afaceri ar putea, de asemenea, să se răzgândească împotriva planului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.