STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, M&A & VentureCapital & Private Equity, Electronice & Gadget, Stiinta & Tehnologie

Softbank cumpără fabricantul de roboți Boston Dynamics de la Alphabet (fost Google Inc.)

Acțiunile Softbank din Japonia s-au ridicat la maximum în aproape două decenii după ce firma a cumpărat fabricantul de roboți Boston Dynamics de la Alphabet, compania umbrelă a Google, conform BBC.

Boston Dynamics, cunoscută pentru roboții săi, cum ar fi Atlas și BigDog, s-a străduit să-și comercializeze invențiile și a fost pusă la vânzare cu mai mult de un an în urmă.

Softbank a anunțat, de asemenea, că achiziționează grupul de robotică Schaft.

Termenii tranzacțiilor nu au fost dezvăluiți. Acțiunile Softbank au crescut cu mai mult de 7% în Tokyo.

Softbank a început ca o companie japoneză de telecomunicații, dar a migrat înspre robotică și a dezvoltat umanoidul Pepper în 2014.

Fondatorul Masayoshi Son a transformat firma japoneză într-un conglomerat de tehnologie masiv prin intermediul unor mari tranzacții.

Acestea variază de la achiziționarea companiei britanice ARM Holdings pentru 24 de miliarde de lire sterline (32 de miliarde de dolari), la a investi un miliard de dolari în start-up-ul de sateliți OneWeb, si până la crearea unui fond de risc împreună cu Arabia Saudită.

Domnul Son este cunoscut ca având fler pentru industriile potențial transformatoare și pentru tendințe. El a fost un investitor  timpuriu în Alibaba și a văzut potențialul în comerțul electronic pe care mulți alții îl derulau.

Sursa: https://youtu.be/rVlhMGQgDkY?t=6

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.