STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online, Piata de Capital - BVB

Snap, proprietarul aplicației Snapchat, va emite acțiuni la bursa din Statele Unite

Compania Snap, care deține aplicația de mesagerie Snapchat, populară în rândul tinerilor, va emite acțiuni la bursa din Statele Unite, potrivit BBC, informeaza Mediafax.

Firma, cu sediul în California, care permite utilizatorilor să trimită imagini și mesaje, ar fi una dintre cele mai importante listări la bursă în ultimii ani, valaorea de piață a companiei fiind estimată la 20-25 de miliarde de dolari, deși Snap nu a realizat niciodată profit.

Snap intenționează să strângă trei miliarde de dolari prin emiterea de acțiuni. Prospectul de lansare indică vânzări de 404 milioane de dolari anul trecut, dar pierderile suferite sunt de 515 milioane de dolari.

Majoritatea veniturilor Snapchat sunt generate de reclame, aplicația fiind apreciată de companii pentru că ajunge la publicul tânăr, peste jumătate din utilizatori având vârste curpinse între 13 și 24 de ani.

În urmă cu trei ani, acționarul prinicipal și fondatorul Snapchat, Evan Spiegel, a refuzat oferta co-fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, de a cumpăra aplicația pentru trei miliarde de dolari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.