STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Legislatie & Mediu de Afaceri, Finantari UE & Granturi, Consultanta de Management & Financiara & Strategie

„Small Business Support” pentru IMM va continua încă 5 ani

Programul „Small Business Support”, care facilitează contactul între întreprinderile mici şi mijlocii şi serviciile de consultanţă în afaceri, prin consultanţi locali sau experţi internaţionali, va continua să fie aplicat în România pentru următorii cinci ani, cu finanţarea BERD, anunţă Guvernul, transmite Mediafax.

Small Business SupportExecutivul a aprobat, miercuri, un memorandum în acest sens între Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Programul „Small Business Support” a fost creat pentru a sprijini dezvoltarea a 500 de întreprinderi mici şi mijlocii IMM, prin transfer de cunoştinţe, metode şi instrumente, precum şi prin valorificarea relaţiilor cu instituţiilor financiare partenere şi alţi finanţatori din România care să ofere sprijin pe termen lung sectorului IMM.

„Programul joacă un rol important în misiunea BERD. Pe lângă finanţarea capitalului, BERD ajută la dezvoltarea antreprenoriatului, facilitând accesul IMM-urilor la servicii de consultanţă profesionale, menite să ofere instrumentele necesare pentru a se dezvolta. Small Business Support facilitează contactul între întreprinderile mici şi mijlocii şi serviciile de consultanţă în afaceri, prin consultanţi locali sau experţi internaţionali”, se arată ntr-un comunicat al Guvernului.

Programul este derulat în România din 1993, fiind finanţat de donatori, iar până în prezent au fost alocate peste 9 milioane de euro pentru sprijinirea activităţilor din România.

Finanţarea a fost asigurată de către Austria, Canada, Luxemburg, Japonia, Marea Britanie şi Uniunea Europeană, peste 100 de consultanţi locali fiind instruiţi să asigure asistenţă în afaceri, iar peste 350 de antreprenori locali fiind instruiţi în aptitudini antreprenoriale de bază.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.