ANALIZE SECTORIALE, Servicii & Comert & Logistica

TOP 25 RETAILERI – afaceri cumulate de peste 63 de miliarde lei (+12%) şi o marjă netă medie de profit de 3,2%

Cifra de afaceri pe 2018 cumulată pentru Top 25 Retaileri – acum inclusiv Lidl, Mega Image şi alţi mari retaileri locali – este de peste 63 de miliarde lei, în creştere cu aproape 12% faţă de anul anterior, în timp ce profitul net însumat se apropie de 2 miliarde lei, fiind aproape constant faţă de 2017, arată datele centralizate de Revista Piaţa după publicarea cifrelor oficiale pe siteul Ministerului de Finanţe.

Ca încasări, Kaufland rămâne liderul pieţei, cu o creştere anuală dublă faţă de cea din sezonul anterior.

Carrefour creşte în pas cu Kaufland, tot cu 8%, dar pierde din viteză (creştere anterioară de 19% !) şi a pierdut locul doi în favoarea Lidl, care a avut o dinamică anuală de peste 19%.

Astfel, cele două companii membre ale grupului german Schwarz cumulează încasări de 18,7 miliarde lei şi un profit net de 1,2 miliarde lei, iar cei patru operatori de retail din grupul Carrefour (Carrefour, Artima, Columbus şi Supeco) cumulează încasări de 10,57 miliarde lei şi un profit net de 226,3 milioane lei.

Nota EcZoom: Totusi, cu 4 companii diferite, dar operând acelaşi Brand, Carrefour rămâne pe locul 2.

Profi Rom Food culege roadele expansiunii accelerate, depăşind Auchan şi – se confirmă acum – trecând şi peste Mega Image, după o creştere anuală de peste 25%, totuşi mai mică decât în precedentul sezon (+33%).

Auchan este depăşit şi de Mega Image,  după un an cu o creştere slabă. Metro confirmă revirimentul de anul trecut, cu o creştere solidă de 12%, în timp ce Rewe accelerează creşterea anuală, de la 4,6% în sezonul anterior, la peste 15% acum. Tot cu creşteri anuale superioare celor anterioare sunt Lagardere şi dm Drogerie Markt.

Citeşte toată analiza în „Revista Piaţa”.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.