Servicii & Comert & Logistica, M&A & VentureCapital & Private Equity

Producătorul Ray-Ban a acceptat fuziunea cu Essilor în valoare de 46 de miliarde de euro

Image result for ray ban logoLuxottica, cel mai mare producător de ochelari din lume, care deține Ray-Ban și Oakley, va fuziona cu producătorul francez de lentile Essilor, valoarea întrunită a celor două firme urmând să ajungă la 46 de miliarde de euro, potrivit BBC, conform Mediafax.

Designerul italian Luxottica a devenit cel mai mare producător de ochelari din lume după o serie de achiziții, printre care se numără Ray-Ban, în 1999 și Oakley, în 2007.

De asemenea, compania are contracte de licență pentru a crea ochelari pentru branduri precum Burberry, Dolce & Gabanna și Versace.

Leonardo Del Vecchio, fondatorul Luxottica, în vârstă de 81 de ani, a pus bazele companiei în 1961. Del Vecchio este al doilea cel mai bogat om din Italia, cu o avere de 18,7 miliarde de dolari, potrivit clasamentului realizat de Forbes în 2016. La nivel mondial, italianul ocupă poziția 37 în top.

Compania a avut trei directori executivi în ultimii doi ani după ce Del Vecchio a recâștigat drepturi executive în companie.

„Înțelegerea între două companii cheie din sectoarele lor va aduce beneficii majore pieței, angajaților și, în principal, clienților noștri”, a declarat Leonardo Del Vecchio, președintele executiv al Luxottica.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.