Servicii & Comert & Logistica, Privatizare & Retrocedare

Procedura de privatizare a Poştei Române va fi reluată peste şase luni

images (6)„Guvernul a decis ca termenul final pentru depunerea de oferte ferme şi angajante la Poşta Română să fie 30 iunie 2014. Dacă în urma procesului de restructurare compania devine atractivă şi se constată că există un mare interes din partea potenţialilor investitori, acest termen poate fi devansat”, a arătat ministrul.

Până la expirarea termenului limită pentru achiziţionarea documentelor de prezentare a companiei, niciun investitor nu a cumpărat caietul de sarcini, în condiţiile în care autorităţile au anunţat că au fost purtate discuţii cu peste 50 de firme, „cel puţin una declarându-şi singură intenţia de a participa la privatizarea Poştei Române, iar aceasta este un fond român de investiţii”, potrivit lui Alexandru Petrescu, preşedintele Comisiei de privatizare.

Potrivit actualului anunţ de privatizare a CNPR, investitorii trebuie să furnizeze dovada pertinentă şi concludentă a disponibilităţii resurselor financiare din surse proprii sau împrumutate pentru un aport de capital în numerar în companie de minim 150 de milioane de euro. Anunţul menţionează că documentele de prezentare a societăţii costă 50.000 de euro.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.