LIFE-STYLE & HOBBY, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online, Stiinta & Tehnologie

Cel mai mare depozit operat de roboti – inaugurat recent in China pentru a ajuta cu comenzile de “Ziua Celibatarilor”

Sursa: WeForum

Cainiao, o companie de logistica detinuta majoritar de Alibaba, a deschis un depozit cu peste 700 de roboti operationali, in pregatire pentru cel mai mare eveniment de vanzari din cultura chineza.

In China, de 10 ani, pe 11 noiembrie (11.11) este sarbatorita „Ziua Celibatarilor” (Singles’ Day). Aceasta a pornit ca un raspuns la ziua de Sfantul Valentin, in 1990, cand studentii de la universitatea Nanjing au decis sa isi celebreze statutul de celibatar.

Sarbatoarea a fost adoptata de gigantul de vanzari online Alibaba (echivalentul Amazonului in China) in 2009, iar acum a ajuns sa fie cel mai mare eveniment de vanzari in care toata lumea, indiferent de statutul sau pe plan sentimental, isi cumpara un cadou.

Evenimentul a realizat vanzari de aproape 31 de miliarde de dolari in 2018 in 24 de ore, fata de recordul precendent de peste 25 de miliarde de dolari in 2017.

Firma de logistica are depozite si lucreaza cu companiile de livrare pentru a oferi servicii de expediere catre clienti. Aceasta doreste sa foloseasca tehnologia pentru a face procesul mult mai eficient, iar telul declarat public este acela de a ajunge sa livreze in China in numai 24 de ore si international in 72 de ore.

Alibaba nu este singura care incearca sa aduca automatizare in depozite. Amazon foloseste roboti pentru transportul de pachete in centrele sale, iar firma Ocado din UK – ce livreaza alimente – are si ea diferite masini automatizate in depozitele sale.

Sursa: CNBC & Robotics&AutomationNews

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.