Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online

Amazon alege New York si Virginia de Nord – langa Washington – ca noi sedii

Sursa: Amazon Blog / Noile biosfere din Seattle / Shutterstock

Amazon a decis sa investeasca 5 miliarde de dolari si sa creeze mai mult de 50.000 de locuri de munca in cele doua noi sedii alese – New York si Arligton, Virginia (aproape de metropola-capitala Washington) – si anunta ca Nashville va fi noul Centru Operational de Excelenta, creand si aici peste 5.000 de locuri noi de munca.

Noile locatii se vor alatura sediului actual, Seattle, Amazon urmand sa aiba 3 sedii in SUA.

In plus, cea de-a patra locatie importanta este Nashville, care va fi noul Centru pentru Excelenta Operationala, care se va ocupa de satisfactia clientului, transport, aprovizionare si alte activitati similare.

Motivul pentru care Amazon a ales cele 2 locatii ca sedii – din 238 de orase-candidat ! – se datoreaza talentului disponibil in cele doua zone. New York si Arligton sunt orase care atrag un numar mare de oameni talentati.

Diferenta cea mai mare ale celor doua noi sedii fata de alte birouri pe care le are Amazon de-a lungul SUA se gaseste in numarul de angajati. Cel mai mare centru actual, in afara de sediul din Seattle, are 3.100 de angajati, cele doua noi locatii avand ca target de atractie a peste 25.000 de angajati. Aceste locatii vor avea mai multi leaderi seniori, mai multe intalniri intre companii si mai multe evenimente.

Rolul pe care stimulentele economice le-au avut in alegerea acestor locatii a fost important, dar nu mai important decat atractivitatea calitatii pietii muncii, a talentelor existente.

Sediul din Seattle este si el in crestere, in noiembrie a anului trecut compania avand peste 8.000 de noi pozitii deschise in aceasta locatie si peste 45.000 de angajati permanenti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.