STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Concurenta & Protectie Consumator, Muzica & Concerte

Senzatia „Blurred Lines” ii costa 7,4 mil. dolari pe Pharell Williams si Robin Thicke

Robin Thicke Pharrell WilliamsUn judecator american a decis ca mostenitorii cantaretului Marvin Gaye, decedat in 1984, trebuie sa primeasca despagubiri de 7,4 mil. dolari de la Robin Thicke si Pharrell Williams, acuzati ca au plagiat o piesa a legendei casei Motown, atunci cand au inregistrat piesa „Blurred Lined”.

Tribunalul Districtual din Los Angeles a dat dreptate Fundatiei Marvin Gaye, considerand ca anumite fragmente din single-ul „Got to Give It Up”, lansat de Marvin Gaye in 1977, au fost preluate de Robin Thicke si Pharrell Williams in cantecul lor R&B din 2013, care s-a bucurat de succes international, transmite Reuters.

Juratii americani au decis ca mostenitorii cantaretului Marvin Gaye trebuie sa primeasca daune efective in valoare de 4 milioane de dolari, dar si suma de 3,4 milioane de dolari, ca parte a incasarilor obtinute de Thicke si Williams, in urma incalcarii legii drepturilor de autor din Statele Unite.

Alti cativa acuzati din procesul intentat de fundatia Marvin Gaye, precum rapperul T. I si cateva companii din industria muzicala au fost declarati nevinovati.

Avocatul mostenitorilor lui Marvin Gaye, Richard Bush, a precizat ca acestia vor incerca sa obtina in instanta un ordin judecătoresc prin care sa fie stopata difuzarea si comercializarea single-ului „Blurred Lines”, interpretat de Robin Thicke la editia din 2013 a galei MTV Video Music Awards.

Ei au citat in instanta o serie de interviuri acordate de Robin Thicke in care artistul american recunostea ca s-a inspirat din „Got to Give It Up”, atunci cand a produs si inregistrat „Blurred Lines”.

Ulterior, Robin Thicke a dezvaluit in instanta ca este un admirator al muzicii lui Marvin Gaye inca din copilarie, dar ca piesele „Blurred Lines” şs „Got to Give It Up” se aseamana doar in privinta genului caruia ii apartin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.