STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie, Asigurari & Pensii Private

Scandalul NN Pensii (ex-ING Nederlanden) vs ASF pe scrisorile de avertizare referitoare la naționalizarea Pilon 2

Avertizarea privind o aşa-zisă naţionalizare a sistemului de pensii private obligatorii trimisă pe e-mail de către NN Pensii clienţilor a fost sancţionată dur de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care a decis amendarea cu 750.000 de lei a companiei şi retragerea autorizaţiei direc­to­rului general Raluca Ţintoiu, conform ZF.

Pe lângă demitere, Ralu­ca Ţintoiu, care se afla la con­ducerea NN Pensii din 2013, a fost sancţionată şi cu o amendă de 100.000 de lei. Amenda aplicată societăţii NN Pensii reprezintă 1% din capitalul social şi este cea mai mare din istoria Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). O amendă mai mare, res­pectiv 360.000 de euro, a fost dată de fosta Comisie de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private tot către NN.

„Prin transmiterea de informaţii înşelătoare că­tre opinia publică prejudiciezi şi destabi­li­zezi sistemul de pensii private obliga­to­rii. Pe o piaţă financiară atât de sensibilă nu poţi să faci aşa ceva. Este o greşeală impar­do­nabilă. NN Pensii a recunoscut greşeala, era evi­dentă. Nu i-a îndemnat nimeni la aşa ceva. Este problema lor după ce declaraţii politice s-au luat. Pe noi ne interesează relaţia lor cu be­neficiarii pensiilor. Ne interesează ca sis­temul să funcţioneze în parametri normali, şi sis­temul functionează în parametri foarte buni, este un sistem sănătos, care are realizări, nu a avut hop-uri, scandaluri. Este prima dată când, după părerea mea, dintr-o neatenţie sau grabă anormală, s-au luat asemenea decizii de către un fond important“, a spus Ion Giu­res­cu, vicepreşedintele Auto­rităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF), responsabil de sectorul pensiilor private.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.