STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

Sarantis închide fabrica Elmiplant din România și transferă producţia în Grecia

Grupul elen Sarantis a anunțat că va închide fabrica de cosmetice Elmiplant din România şi va transfera producţia în Oinofoita, cu scopul de a susţine economia şi exporturile Greciei.

Sursă: adevarul.ro
Sursă: adevarul.ro

„Producţia cremelor de faţă şi corp Elmiplant, Bioten, Kolastyna va fi transferată la fabrica Sarantis din Oinofoita, Grecia. Transferul se va încheia la sfârşitul primului trimestru din 2014”, se arată într-un comunicat al Sarantis.

Sarantis va investi un milion de euro şi va crea 20 de noi locuri de muncă odată cu transferul producției, estimând reduceri anuale de costuri de 500.000 euro.

Elena şi Ion Cremenescu, fondatorii brandului românesc de cosmetice Elmiplant, au vândut compania grupului Sarantis, pentru suma de 6,5 milioane euro, în 2007.

Sarantis este prezent pe piața din România din anul 1996 prin intermediul firmei Romsar Cosmetics, care a devenit în 2005 Sarantis România, cu 10 birouri de vânzări şi cinci depozite regionale.

Grupul elen a înregistrat pe piaţa românească o cifră de afaceri de 16,4 milioane euro în primul semestru și un profit EBIT cu 53,8% mai mare faţă de cel din primele şase luni ale anului trecut, în valoare de 680.000 euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.