STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Săptămâna viitoare, fabrica de elicoptere Airbus de la Ghimbav va fi inaugurată. Grupul aeronautic dorește comenzi de la statul român

Fabrica de elicoptere militare de transport Airbus, de la Ghimbav, va fi inaugurată săptămâna viitoare, eveniment la care va fi prezent şi preşedintele Franţei, Francois Hollande, alături de premierul Dacian Cioloş. Serge Durand, directorul general al Airbus Helicopters Industries, spune că societatea are deja clienţi pentru elicopterele care vor fi produse de anul viitor, dar sperând ca printre clienţi să fie şi entităţi românești.

„Fabrica de la Ghimbav va atinge capacitatea maximă de producţie în 2020, când vom livra 15 elicoptere H215 pe an. Cu aceste aparate de zbor de ultimă generaţie, fabricate în România, Airbus Helicopters ţinteşte piaţa globală a elicopterelor semi-grele la costuri reduse“, a declarat Durand.  În 2020, fabrica de elicoptere de la Ghimbav va avea 350 de angajaţi.

La un preț de 15 mil euro per avion, fabrica de la elicoptere de la Ghimbav va avea cca. 225 mil euro cifra de afaceri pe an.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.