STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, INTERNATIONAL, Piata de Capital - BVB, Banci & BNR

Şansele ca FED să crească dobânda de referinţă în decembrie au scăzut sub 50%

Inside The International Monetary Fund's Rethinking Macro Policy ConferenceVictoria lui Trump a redus încrederea investitorilor într-o majorare a dobânzii de referinţă de către FED luna viitoare, în condiţiile în care victoria lui Trump a crescut volatilitatea din pieţele financiare, scrie Bloomberg, informează Mediafax.

Piaţa a implicat şansa ca o majorare a dobânzii FED să se întâmple în decembrie la 47%, potrivit indicelui calculat în această noapte. Marţi şansele erau de 82%.

Obligaţiunile de trezorerie au crescut odată cu posibilitatea victoriei lui Trump, care a criticat oficialii, de la şefa FED până la lideri din congres.

Acţiunile europene au scăzut la debutul şedinţei de tranzacţionare de miercuri, după ce candidatul Republican Donald Trump a câştigat alegerile din SUA, aducând incertitudine în pieţe, scrie Reuters.

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 1,1%. Sectoarele sensibile creşterii economice, precum auto, financiar şi de petrol au fost printre cele mai afectate.

Pieţele au pariat pe o victorie a lui Hillary Clinton, care a fost văzută ca o opţiune de echilibru pentru pieţe. Este o incertitudine mare care gravitează în jurul alegerii lui Trump, în condiţiile în care pieţele sunt sceptice cu privire la politicile lui, precum cea de comerţ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.