STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Legislatie & Mediu de Afaceri, Energie & Utilitati & Infrastructura, Concurenta & Protectie Consumator, Sanatate & Farma

Sancţiune în premieră pentru România din partea Băncii Mondiale: Compania Tehnoplus Medical, care beneficiază de contracte cu spitalele romanesti, pe lista de excluderi pentru că a plătit mită

Pentru prima data in Romania, BM anuntat ca a decis o sanctiune pentru coruptia din tara noastra. Urmare a unei anchete, BM a luat decizia de a exclude pentru doi ani firma Tehnoplus Medical, firma abonata la contracte cu multe dintre spitalele romanesti. Tehnoplus Medical a acordat ca mita suma de 168.860 euro în schimbul atribuirii unui contract de furnizare de echipamente.

Excluderea este instituită conform clauzelor unui Acord de Negociere de Soluţii (Negotiated Resolution Agreement – NRA) încheiat între Banca Mondială şi Tehnoplus Medical, încheiat în urma unei anchete facuta de Banca Mondială cu privire la anumite acuzaţii de dare şi luare de mită în cadrul activităţilor aferente Proiectului de Reformă în Sănătate 2.

Tehnoplus Medical a primit, în ultimii ani, mai multe contracte cu spitale romanesti. În 2015, compania a obţinut un profit net de 21,6 milioane lei, avand o cifră de afaceri de 100,8 milioane lei, potrivit bilanţului depus la Ministerul Finanţelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.