MACROECONOMIE, Sanatate & Farma

Speranta de viata in tarile Lumii pana in 2040 – previziuni The Lancet

Intelegerea traiectoriei potentiale a starii de sanatate a populatiei si cauzele care au cel mai mare impact asupra acesteia este cruciala pentru a ghida investitiile pe termen lung si implementarea de politici adecvate la nivel national si global.

Studiul realizat de The Lancet ofera o privire unica privind previziunea speratei de viata si motivelor care cauzeaza decesul. Studiul a luat in considerare 250 de cauze diferite de deces, realizand previziuni din 2016 pana in 2040, in 195 de tari si teritorii ale lumii:

Din rezultatele studiului reiese ca nu mai putin de 59 de tari, printre care si China, se asteapta sa atinga o speranta de viata de 80 de ani pana in anul 2040.

Speranta de viata in Statele Unite va creste pana in 2040 cu 1,1 ani, ajungand la 79,8 ani, ceea ce va pozitiona SUA pe locul 64 in lume, cazand cu 21 de pozitii fata de locul ocupat in 2016 si la un nivel similar cu Bangladesh-ul.

Spania va detrona Japonia din pozitia de lider, iar cele doua vor fi urmate de Elvetia si Singapore, toate cu o medie de 85 ani.

Veste buna: Romania va fi una din cele 59 de tari unde speranta de viata va depasi 80 de ani!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.