Stiinta & Tehnologie, Sanatate & Farma

Țânțarii sunt „prădătorii” de vârf ai oamenilor – recent, oamenii de știință chinezi au găsit o metodă foarte eficientă pentru a eradica populațiile de țânțari purtători de boli mortale

Sursa: www.specialistii.ro

Țânțarii sunt prădători de vârf, cel mai mortal vânător de ființe umane de pe planetă. O armată de 100 de trilioane sau mai mulți țânțari patrulează aproape fiecare centimetru al globului, ucigând aproximativ 700.000 de oameni anual, conform analiștilor publicați de New York Times.

Cercetătorii sugerează că țânțarii ar fi putut ucide aproape jumătate din cei 108 miliarde de oameni care au trăit vreodată în existența noastră de peste 200.000 de ani în lume și au fost mult mai letale decât orice arme fabricate sau invenții.

Astăzi, aproximativ 4 miliarde de persoane sunt expuse riscului de boli purtate de țânțari. După cum pot demonstra strămoșii noștri, bătălia noastră cu țânțarul a fost întotdeauna o problemă de viață și de moarte, și începe să pară că această confruntare se apropie de final.

Cercetătorii din China au reușit să eradicheze populațiile de pe două insule din provincia Guangzhou în doi ani, eliberând 200 de milioane de insecte crescute special pentru a fi infertile.

Pe parcursul a aproape doi ani, oamenii de știință au eliberat peste 200 de milioane de țânțari tigri asiatici de sex masculin special crescuți pe insulele Shazai și Dadaosha, în deltă, la sudul orașului Guangzhou, zona cu cel mai mare număr de cazuri de febră dengue din China.

De asemenea, masculii au fost hrăniți cu zahăr, în speranța de a-i face mai mari și mai puternici – și, prin urmare, mai atractivi pentru țânțarii de sex feminin în perioada de împerechere, conform South China Morning Post.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.