PIETE FINANCIARE, Piata de Capital - BVB, Sanatate & Farma

MedLife, liderul sănătății private, au înregistrat afaceri de 795 mil. lei în 2018 (+28%) la nivel de grup

MedLife – lider al sectorului de Sanatate privata in Romania – îşi dublează profitul în 2018 ajungând la 16,4 mil. lei la nivel de grup, la afaceri de 795 mil. lei, plus 28%, arata Ziarul Financiar citand compania.

La nivel individual, MedLife (M) – societate listată la bursa de la Bucureşti şi parte a indicelui principal BET -, a înregistrat un profit net de 5,1 mil. lei, de la pierderi de 2,5 mil. lei în 2017, şi afaceri mai mari cu 11% la 420 mil. lei.

Creşterea afacerilor a fost determinată în principal de avansul pe toate liniile de afaceri ale grupului, în special spitale (41%), clinici (40%), vânzări corporative şi laboratoare. Cea mai mare parte în totalul vânzărilor o înregistrează segmentul clinci, respectiv 233 milioane de lei, adică 29%.

„Anul 2018 a fost un an plin de provocări, de proiecte care au vizat dezvoltarea prin achiziţii. Am finalizat tranzacţia Polisano şi am adus în grupul nostru prin achiziţia unor pachete majoritare alte trei companii, Ghencea Medical Center, Solomed şi Transilvania Imagistică, iar în momentul de faţă, am ajuns la o acoperire foarte bună a ţării“, a declarat Mihai Marcu, preşedinte executiv şi acţionar majoritar al MedLife (M), companie cu o capitalizare de circa 594 mil. lei.

La începutul anului 2019, MedLife a anunţat achiziţia unei clinici din Ungaria – Rozsakert -, o investiţie estimată la circa 5 mi­lioane de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.