ANALIZE SECTORIALE, Sanatate & Farma

Doar 14% din populația SUA mai fumează țigări, în timp ce România este în topul țărilor europene

Surse: CNBC / DC News / Digi24

Numărul adulților americani care fumează țigări a ajuns la 34,3 milioane, 14% din total populație adultă, cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată. În 1965, 42,4% din populația adultă americană erau fumători. Țigara electronică a înregistrat un declin minor din 2016 în 2017.

Dacă sunt incluse produsele ce conțin nicotină, inclusiv țigările electronice, ale căror vânzări au scăzut puțin din 2016 în 2017, procentul de consumatori de tutun este de 19,3% (47 de milioane de persoane), după studiile Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA.

În comunitatea europeană, România şi Bulgaria au cel mai mare număr de fumători, raportat la numărul populației, în timp ce Suedia are cea mai redusă rată din Europa privind numărul fumătorilor, a declarat Șeful Programului de la Institutul Adam Smith, Daniel Pryor, în cadrul unei dezbateri de specialitate ce a avut loc la Londra, scrie News.ro.

Datele arată că o treime dintre români fumează, aproximativ 6 milioane de persoane, iar aproape jumătate dintre ei încearcă să scape de acest viciu prin diferite metode. În ultimul an, doar 110 mii de români au renunțat la fumat.

Inițiative precum creșterea prețului pentru produsele ce conțin tutun, educarea consumatorilor privind pericolele asupra sănătății și eforturile crescute de a ajuta oamenii să se lase de fumat sunt factorii principali care au contribuit la declinul numărului de fumători.

În România, sectorul tutunului este al doilea cel mai mare contributor la bugetul de stat, după cel petrolier.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.