PIETE FINANCIARE, Cercetare & Edu & Marketing & Media, M&A & VentureCapital & Private Equity, Sanatate & Farma

Amgen preia 20% din compania de biotehnologie chineză BeiGene pentru suma de 2,7 miliarde de dolari. BeiGene devine cel mai nou decacorn chinez

Sursa: www.beigene.com

Amgen a anunțat că investește 2,7 miliarde de dolari în BeiGene, luând o participație de 20,5% la firma chineză de biotehnologie, informează CNBC.com.

BeiGene va comercializa unele dintre medicamentele pentru cancer create de Amgen care vor fi vândute pe piața chineză. Amgen va lucra, de asemenea, cu BeiGene la dezvoltarea a 20 de noi medicamente pentru cancer în China și în alte părți. Acordul, care se va finaliza la începutul anului 2020, crește amprenta Amgen pe piața farmaceutică în creștere rapidă a Chinei.

BeiGene dezvoltă medicamente moleculare  imunologice și imuno-oncologice pentru tratarea cancerului. Cu aproximativ 4 milioane de persoane diagnosticate cu cancer anual, Amgen spune că și-a extins prezența geografică din aproximativ 50 până la 100 de țări, începând cu 2011.

Acordul vine și pe fondul războiului comercial american cu China. Președintele Donald Trump a presat recent firmele americane să restricționeze investițiile financiare în entități chineze. Reprezentanții companiei sunt conștienți de această situație, dar aceștia reconfirmă că BeiGene este „doar concentrată pe încercarea de a lupta împotriva cancerului”.

Notă EconomicZoom: Știrea confirmă că a mai apărut un decacorn chinez – BeiGene – evaluat la aproximativ 13 miliarde de dolari. Compania a încheiat anul 2018 cu o un profit de 198 milioane de dolari și o cifră de afaceri de 695 milioane de dolari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.