STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online, INTERNATIONAL, Concurenta & Protectie Consumator

Samsung: Cel puțin 17 miliarde de dolari pierderi după oprirea producției la Note 7. Companiile aeriene către pasageri: Închideți telefoanele Samsung

Sursa: cursdeguvernare.ro

Samsung renunță total la Galaxy Note 7 din cauza unor defecte la baterie, mișcare ce ar putea să coste compania sud-coreeană cel puțin 17 miliarde de dolari.

Modelul, unul din gama de vârf și cu un preț de 882 de dolari, este retras la mai puțin de două luni de la lansare (pe 19 august) și va rămâne în istorie ca unul dintre cele mai mari eșecuri ale unor companii celebre.

Firma este silită să renunțe la producția Note 7, după ce vânzările au fost total compromise de cele două valuri de incidente – după primele baterii arse sau explodate, Samsung a rechemat la începutul lui septembrie aproximativ 2,5 milioane de astfel de device-uri, însă apariția defecțiunii și la telefoanele înlocuite pune capăt definitiv acestui model.

Cele 19 milioane de exemplare Note 7 pe care Samsung plănuia să le producă pe această gamă, înseamnă pierderi de 17 miliarde de lei, explică un analist de la credit Suisse, citat de Reuters.

Pierderile totale vor fi însă mult mai ridicate, iar marți la prânz, acțiunile Samsung înregistraseră deja un recul de 4,82% la bursa de la Seul, ceea ce înseamnă o diminuare a valorii de piață a companiei  cu 14.700 miliarde woni (13,2 miliarde de dolari).

Suma este cu mult pste cele 5 miliarde dolari pierderi estimate inițial, pentru cazul în care lucrurile ar fi funcționat impecabil după rechemarea celor 2,5 milioane de device-uri.

Afectarea imaginii mărcii s-ar putea transfera și asupra altor modele, ceea ce va duce la o creștere a pierderilor.

În plus, eșecul Samsung va avea impact asupra economiei Coreei de Sud. Ministrul finanțelor, Yoo Il-ho, și-a declarat deja îngrijorarea: “În acest moment nu putem estima impactul pe termen lung. Este problema companiei, guvernul nu poate interveni”, a spus ministrul, care a completat că abandonarea modelului “va avea un impact negativ asupra exporturilor”.

Noul anunț în avion: “Treceți pe fly mode. Dacă aveți Note 7, închideți-l!”

Marți, ministrul sud-coreean al transporturilor a cerut populației să nu utilizeze și să nu încarce Note 7 atunci când se află la bordul avionului, iar mai multe companii aeriene din întreaga lume au interzis și el folosirea acestor device-uri în timpul călătoriilor.

Samsung le-a transmis tuturor operatorilor de telefonie mobilă să oprească de la comercializare Galaxy Note 7, atât dispozitivele originale cât și pe cele înlocuite.

De asemenea, compania a transmis marți lumii întregi: “Consumatorii care dețin fie un Galaxy Note 7 original fie unul înlocuitor ar trebui să închidă dispozitivul și să înceteze să îl mai utilizeze”.

Citește continuarea pe cursdeguvernare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.