STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online, Start-Up & Angels, Auto

Samsung alocă 300 milioane dolari în dezvoltarea mai multor tehnologii și start-up-uri auto

Samsung Electronics Co. Ltd. a înfiinţat Fondul Samsung pentru Inovare în Automotive, în valoare de 300 milioane dolari, alocat exclusiv pieţei auto, dedicat tehnologiilor mașinilor autonome care includ și senzori smart, sisteme Machine Vision, inteligenţă artificială și altele, informeaza Mediafax.

Compania Harman, care a fost achiziţionată de către Samsung în acest an, a înfiinţat o nouă unitate strategică de business pentru sisteme avansate de asistență pentru șoferi. Noua unitate, ce va fi integrată în divizia Connected Car de la Harman, va lucra cu Centrul de Inovare şi Strategie Samsung pentru a dezvolta tehnologii ce vizează vehicule conectate mai inteligente şi mai sigure.

Obiectivul Samsung pe piaţa auto este să aducă un număr de tehnologii noi, ce includ atât senzori, cât și soluţii de procesare de date, care vor contribui la siguranţa vehiculelor.

Prima investiţie strategică a Fondului Samsung pentru Inovare în Automotive va fi TTTech, companie de tehnologie specializată în siguranţa funcţională, reţele deterministe şi integrare complexă de software pentru platforme de conducere automată. Tehnologia companiei, precum și noua platformă MotionWise vor accelera dezvoltarea, integrarea şi validarea noilor standarde pentru vehicule şi producătorii specializaţi. De asemenea, investiţiile anterioare făcute de Samsung au inclus acţiuni în startup-uri din industria auto, printre care AImotive şi Renovo pentru conducere autonomă, Quanergy, TetraVue şi Oculii pentru senzori, Autotalks şi Valens pentru conectivitate şi Graphcore pentru calculatoare de performanţă ridicată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.