STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Auto

Saab a reluat producţia de autoturisme din Suedia, după doi ani şi jumătate de pauză

Compania Saab a reluat luni producţia de autoturisme după doi ani şi jumătate de întrerupere a activităţii în aprilie 2011,  din cauza dificultăţilor proprietarului, compania olandeză Spyker, de a găsi finanţare, potrivit New York Times.

saab-restarts-productionPentru prima dată începând din 2011, un sedan Saab 9-3 a ieşit de pe linia de produţie la fabrica companiei din Trollhattan, Suedia. De altfel, Saab intenţioneză ca în viitor să se concentreze pe fabricarea de autovehicule electrice.

Spyker a cumpărat Saab de la grupul american General Motors, care se confrunta în Statele Unite cu probleme financiare majore. Grupul a fost nevoit să ceară protecţia legii falimentului şi să vândă active, parte a procesului de restructurare.

O mare parte din active au fost cumpărate de grupul de investiţii chinezo-suedez National Electric Vehicle Sweden (NEVS) în 2012. Un Saab 9-2 electric ar putea fi introdus in China în 2014.

Vânzările Saab au atins nivelul maxim în 2006, de 133.000 de maşini, însă au scăzut ulterior, la 93.000 de unităţi în 2008 şi la numai 27.000 în 2009.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.