STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, ANALIZE SECTORIALE, Industrie Prelucratoare

Rusia devansează Marea Britanie şi devine al doilea producător de armament din lume după SUA, anunţă SIPRI într-un raport

Rusia a devenit al doilea producător de armament în 2017, depăşind Regatul Unit, potrivit unui raport publicat de Institutul Internaţional de Ceretare a Păcii de la Stockholm (SIPRI), potrivit căruia Statele Unite îşi păstrează primul loc detaşat, şi în care Franţa se clasează a patra, relatează AFP.

”Întreprinderile ruse înregistrează o creştere semnificativă a vânzării de armament începând din 2011”, precizează cercetătorul Siemon Wezeman, citat într-un comunicat.

Industria armamentului rus reprezenta în 2017 9,5% din vânzările primilor 100 de producători mondiali. Cifra sa de afaceri atingea 37,7 miliarde de dolari (33 de miliarde de euro), în creştere cu 8,5% faţă de 2016, potrivit raportului.

”Acest lucru este în corcondanţă cu creşterea cheltuielilor Rusiei în privinţa achiziţionării de armament în vederea modernizării forţelor sale armate”, precizează cercetătorul SIPRI.

În septembrie, Moscova a efectuat cele mai vaste manevre militare din istoria sa în Orientul Mijlociu, denunţate de NATO drept o repetiţie a unui ”conflict de mare amploare”.

SURSA: News.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.