STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Servicii & Comert & Logistica

Rominserv, din grupul Rompetrol, va furniza servicii de 5 milioane de dolari pentru un complex petrochimic în Kazhastan

Compania Rominserv, parte a grupului Rompetrol, va furniza servicii de consultanţă în management de proiect şi training de 5 milioane de dolari pentru construcţia unui complex petrochimic în Kazahstan, o investiţie totală de peste 6 miliarde de dolari.

Sursă: www.mediafax.ro
Sursă: www.mediafax.ro

„Specialiştii Rominserv vor furniza consultanţă în cadrul unui contract în valoare 5 milioane de dolari, pentru acest an în prima fază a proiectului, construirea instalaţiei de dehidrogenarea gaz propan şi producere de polipropilenă, contractorul general al lucrărilor fiind compania chineză Sinopec Engineering”, se arată în comunicat.

Investiţia de 6 miliarde de dolari vizează crearea unui centru petrochimic şi urmează să aibă, la finalizare, o capacitate de producţie de 800.000 tone etilenă şi 500.000 de tone polipropilenă, centrul fiind amplasat în vestul Kazahstanului, lângă o rafinărie a acţionarului Rompetrol, grupul kazah de petrol şi gaze a KazMunayGas, şi lângă două zăcăminte petrolifere, potrivit unui comunicat al Rompetrol.

Rominserv a mai realizat în perioada 2009-2011 două proiecte în Kazahstan, constând în modernizarea unor instalaţii ale rafinăriei Atyrau.

Grupul Rompetrol este deţinut integral de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan KazMunayGas.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.