STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare, M&A & VentureCapital & Private Equity

Romgaz vrea să preia un combinat chimic al Interagro în contul datoriilor: excedentul de gaze din Marea Neagră va fi folosit la termocentrale și în petrochimie

Autor:Vladimir Ionescu– Cursdeguvernare.ro

Romgaz a trimis o notificare administratorului judiciar al Interagro (în insolvență), prin care își exprimă disponibilitatea de a prelua un combinat de îngrăşăminte chimice al acesteia, în contul datoriilor, potrivit unei declarații a lui Liviu Nistoran, preşedintele consiliului de administraţie al producătorului de gaze.

„Interagro (companie aflată în insolvenţă – n.r.) are mai multe combinate şi are o datorie mare la Romgaz, astfel că ne gândim că am putea recupera această datorie printr-o dare în plată a unui combinat de îngrăşăminte chimice, pentru că există asigurată piaţa de desfacere”, a declarat Liviu Nistoran, citat de Agerpres.

Notificarea către administratorul judiciar al Interagro a fost trimisă „în urmă cu trei-patru săptămâni”, a completat Liviu Nistoran.

Oficialul Romgaz a refuzat să spună care dintre combinate este în atenţia Romgaz, precizând că nu există încă un accept al administratorului judiciar al Interagro pentru a se publica această informaţie.

„Nu avem până acum niciun buget şi nicio locaţie pe care să o avem în vedere pentru acest proiect. Adunarea Generală a Acţionarilor Romgaz a aprobat diversificarea produselor pe care Romgaz să le comercializeze şi alegem petrochimia, întrucât aşa am avea o valoare adăugat mult mai mare pentru gazul pe care îl extragem”, a continuat oficialul Romgaz.

Informația survine în contextul eventualului excedent de gaze care ar rezulta din exploatarea resurselor de gaze din Marea Neagră.

Recent, înalți oficiali maghiari au atacat autoritățile române care nu ar face progrese pentru a începe extragerea gazelor din rezervele sale din Marea Neagră începând din 2022, în condițiile în care România nu ar avea industrie care să le folosească.

Citeste continuarea articolului pe cursdeguvernare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.