STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Romgaz: Profit net record de 608,3 mil. lei, in T1 2014, avans de 83%

Romgaz Medias (SNG) a raportat pentru primul trimestru din acest an o cifra de afaceri de 1,45 miliarde lei (322 milioane euro), in urcare cu 25,3% fata de nivelul de 1,16 miliarde lei inregistrat in perioada similara a anului trecut.

Romgaz_250c1e3e652„Cresterea veniturilor din vanzarea de gaze din productia interna se datoreaza in cea mai mare parte majorarii preturilor de vanzare a gazelor conform calendarului de liberalizare a preturilor la gaze asumat de Guvernul Romaniei”, potrivit unui raport al Romgaz transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti.

Compania a obtinut in intervalul ianuarie-martie un profit net de 608,3 milioane lei (135,2 milioane euro), aproape dublu comparativ cu castigul de 332,7 milioane lei din primele trei luni din 2013.

Productia de gaze a companiei controlate de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 70% din capital, a scazut in intervalul analizat cu 1%, la 1,46 miliarde metri cubi, de la 1,47 miliarde metri cubi in primul trimstru din 2013.

Romgaz MediasNuclearelectrica Bucuresti şi Transgaz Medias, cele mai importante companii de stat din sectorul energetic romanesc, au obtinut in primul trimestru profituri cumulate de 960 milioane de lei, mai mari cu 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si afaceri in crestere cu 15%, de 2,4 miliarde de lei.

Saptamana aceasta au datele ex-dividend mai multe companii importante, printre care OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG), Nuclearelectrica (SNN), Transgaz (TGN) si Transelectrica (TEL). Data ex-dividend este ziua de la care investitorii pot cumpara actiuni, insa nu mai au dreptul la dividendele acordate. De regula, in ziua ex-dividend, pretul actiunilor respective scade cu o valoare apropiata de cea a dividendului care va fi distribuit de companie.

Miercuri a fost ziua ex-dividend pentru Romgaz. Astfel, actiunile Romgaz au scazut cu 12,9%, la 33 lei. Romgaz este pe locul 5 in topul celor mai tranzactionate actiuni miercuri, cu un volum de 1,62 milioane lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.