STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Insolventa & Lichidatori

Romcab Târgu Mureş a intrat oficial în insolvenţă

Tribunalul Mureş a admis cererea formulată de Romcab Târgu Mureş, producător de cabluri listat la bursa de valori Bucureşti, pentru procedura generală a insolvenţei, conform ZF.

Administrator judiciar a fost desemnat RTZ&Partners din Cluj Napoca, cu un onorariu provizoriu de 3.000 de lei pe întreaga procedură.

„În baza art.75 din lege constată suspendarea de drept a tuturor acţiunilor judiciare, extrajudiciare şi a măsurilor de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra averii debitoarei. În baza art.74 din lege pune în vedere debitoarei să depună la dosarul cauzei, în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii, toate actele şi informaţiile prevăzute de art.67 alin.1 din lege. În temeiul dispoziţiilor art.45 alin.1 lit.d teza I din Legea nr.85/2014 desemnează provizoriu în calitate de administrator judiciar pe practicianul în insolvenţă”, se arata pe site-ul Tribunalului.

Situaţia financiară a com­paniei s-a deteriorat drastic în T4 2016, în condiţiile în care la finele primelor nouă luni Romcab avea un profit net de 39 milioane lei, dublu faţă de perioada similară din 2015. Practic, compania a acumulat în ultimele luni din 2016 pierderi de peste 200 milioane lei.

Veniturile Romcab au crescut cu 20% în 2016, până la 1,017 miliarde lei, iar cheltuielile au crescut cu 55%, până la 1,2 miliarde lei, rezultând o pierdere operaţională de 183,1 milioane lei, faţă de un profit operaţional de 71,31 milioane lei anul trecut. Cheltuielile privind materiile prime şi consumabilele au înre­gistrat cea mai violentă creştere, de 84%, până la 830 milioane lei, echivalentul a 70% din totalul cheltuielilor.

Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF) a decis vineri suspendarea acţiunilor Romcab de la tranzacţionare, în condiţiile în care scăderea preţului acţiunilor MCAB de la începutul anului este de 73%. În ultima săptămână, valoarea de piaţă a companiei s-a depre­ciat în fiecare zi de tran­zac­ţionare cu apro­ximativ 15%, la o capitalizare de 17,6 mil. lei, în urma derulării a 520 de tranzacţii, cu o valoare totală de circa 320.000 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.