STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Finante & Servicii Profesionale

Romcab este in curs sa obtina o finantare de 25 mil. euro de la I.I.Bank din Rusia

fabrica RomcabProducatorul de cabluri electrice Romcab este in curs sa obtina o finantare de 25 mil. euro de la Banca Internationala de Investitii, operatiunea fiind intermediată de BAC Investment, care are un parteneriat de peste doi ani cu această banca.

„Saptamana trecuta a fost semnata o fi­nan­tare de la Banca Internationala de In­vestitii de 25 milioane de euro pentru Romcab. Este a doua finan­ta­re de acest tip de care ne-am ocupat in Romania. Prima a fost facuta de BT Leasing, care a obtinut o finantare de la aceasta banca in valoare de 10 milioane de euro”, a declarat Ma­tei Paun, managing partner la BAC Investment, pentru ZF.

Banca Internationala pentru Investitii, cu sediul la Moscova, investeste doar in cele noua state membre ale sale: Romania, Slovacia, Mon­golia, Bulgaria, Cuba, Cehia, Ungaria, Viet­nam si Rusia.

Anul trecut banca a acordat finantari de circa 150 milioane de euro si intentioneaza sa investeasca aproximativ 100 de milioane de euro in acest an, potrivit ZF. Fondata in 1970, banca are fonduri proprii in valoare de 374  milioane de euro.

Jumatate din imprumutul catre Rom­cab sunt destinat investitiilor, iar jumatate finantarii capitalului de lucru, potrivit lui Paun.

Romcab Targu-Mures, companie controlata de omul de afaceri Zoltan Prosszer, produce cabluri pentru industria auto, constructii si pentru infrastructura de comunicatii. Anul  trecut, afacerile companiei au fost de 653 milioane de lei, in crestere cu 40% fata de 2013, si un profit de 32 milioane de lei.

BAC Investment colaboreaza cu Banca Internationala de Investitii de peste doi ani si a intermediat, pana acum, finantari de circa 65 milioane de euro, doua dintre acestea fiind in Bulgaria.

Erata din 22 aprilie 2015 – articol “Romcab a obtinut o finantare de 25 mil. Euro de la I.I.Bank din Rusia”

Erata: In articolul “Romcab a obtinut o finantare de 25 mil. Euro de la I.I.Bank din Rusia”, publicat in data de 17 aprilie 2015, au aparut informatii inexacte.

Producatorul de cabluri electrice Romcab a incheiat un antecontract ce vizeaza obtinerea unei finantari de 25 milioane de euro de la International Investment Bank din Rusia, operatiunea fiind intermediata de BAC Investment, care are un parteneriat de peste doi ani cu aceasta banca.

Acordarea finantarii se afla in curs de procesare de catre International Investment Bank, suma corespunzatoare finantarii nefiind inca transferata beneficiarului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.