STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Auto

Rombat Bistrita, afaceri de 310 mil. lei in 2015

baterie auto RombatVanzarile fabricii de baterii auto Rombat din Bistrita au crescut anul trecut cu 8,5%, pana la 310 mil. lei.

Producatorul de acumulatori auto Rombat, controlat de grupul sud-african Metair, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 310 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 70 milioane de euro, mai mult cu 8,5% fata de 2014, conform calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie.

Rombat a avut in 2014 afaceri totale de circa 285,8 milioane de lei, adica 64 milioane de euro, un profit net de 9,2 milioane de lei, aproximativ 2 milioane de euro, si un numar mediu de 702 angajati, potrivit datelor Ministerului Finantelor.

„Cifra de afaceri de anul trecut a fost mai mare cu peste 8,5% fata de anul anterior, industria auto continuandu-si trendul pozitiv inceput in 2014. Estimam pentru acest an o crestere a afacerilor, bazandu-ne pe faptul ca in 2015 am castigat contracte noi, cu volume mari de baterii, fiind lansata si o noua generatie de acumulatori’, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Repede, director general si presedintele consiliului de administratie al Rombat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.