STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Finante & Servicii Profesionale, Politica Fiscala - Taxe & Impozite

Românii au plătit taxe şi impozite cu cardul în creştere cu 36% în 2013

Românii au plătit cu cardul, anul trecut, taxe şi impozite în valoare de 133 milioane lei, în creştere cu 36%, avans susţinut de tranzacţiile la POS, care au consemnat un plus de 38%, potrivit datelor raportate de băncile membre Visa Europe, transmite Mediafax.

comisioanele-bancare-platite-de-retaileri-la-tranzactiile-prin-carduri-limitate-la-02-03Clienţii care şi-au achitat taxele şi impozitele cu cardul au realizat peste 372.000 de plăţi electronice, în urcare cu 31% comparativ cu 2012, iar valoarea medie a unei taxe, de 358 de lei, s-a apreciat cu 4%.

La sfârşitul anului trecut, plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul direct la POS la sediile administraţiilor fiscale era acceptată de 176 de primării. În total, 96 de primării acceptau plata online a taxelor şi impozitelor locale la finalul anului trecut.

„Am observat în ultimul an că tot mai multe primării încep să se orienteze spre acceptarea plăţii online pe ghiseul.ro, platforma pusă gratuit la dispoziţia lor, şi să renunţe la platformele proprii. Astfel, numărul primăriilor care acceptă plata cu cardul prin ghiseul.ro a crescut cu 70% anul trecut, la 73 de municipalităţi, iar alte 30 de primării se aflau în procedura de înrolare pe platformă la finalul anului 2013”, a declarat într-un comunicat Cătălin Creţu, director regional pentru România şi Croaţia, Visa Europe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.