STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR, M&A & VentureCapital & Private Equity

Romanian International Bank va fi preluată de grupul polonez Getin Holding

Grupul financiar polonez Getin Holding, controlat de omul de afaceri Leszek Czarnecki, va prelua Romanian International Bank, scrie Mediafax.

Sursă: www.roib.ro
Sursă: www.roib.ro

Cu un capital social de 55,2 milioane de lei, RIB a încheiat anul 2012 cu pierderi de 10,8 milioane de lei, având cea mai mică solvabilitate din sistemul bancar.

La sfârșitul lui 2012, cota de piață a RIB era de 0,12% în funcţie de volumul activelor, ocupând poziţia 36 în rândul instituţiilor de credit.

Daniel Roberts şi fosta sa soţie, Florina Roberts, ambii cetăţeni americani, deţin fiecare câte 44,7% din acţiunile RIB.

Getin Holding, una dintre cele mai mari companii listate la bursa din Varşovia, are activități în Polonia, Rusia, Ucraina și Belarus, în domeniul bancar, al intermedierilor financiare, asigurărilor şi al leasingului.

Grupul este acționar majoritar la trei bănci, Idea Bank din Ucraina, Sombelbank din Belarus şi Kubanbank din Rusia, iar la 30 iunie 2013, grupul deţinea active de 11,44 miliarde de zloţi (2,64 miliarde euro).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.