STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, EDITORIALE, COMENTARII, ANALIZE, MACROECONOMIE, EUROPA, P.I.B. & STATISTICI

România, în topul ţărilor din UE cu cel mai SCĂZUT consum pe cap de locuitor

În România, consumul individual efectiv – indicator care arată bunăstarea gospodăriilor, măsurat în funcţie de standardele puterii de cumpărare – este de 68% din media europeană, fiind urmat de Ungaria cu 63%, Croaţia cu 61% şi Bulgaria cu 55%, arată datele Eurostat, conform Mediafax.

Cel mai înalt nivel din Uniunea Europeană a fost înregistrat în Luxemburg, cu 30% peste medie, iar Germania şi Austria s-au situat cu aproximativ 20% peste medie, urmate de Regatul Unit, Finlanda, Belgia, Danemarca, Ţările de Jos, Franţa şi Suedia, care au înregistrat niveluri între 9 şi 14% peste media UE.

Consumul individual efectiv pe cap de locuitor pentru 12 state membre se situează între media UE şi 25% mai mică. În Italia, Irlanda şi Cipru, nivelurile au fost de 10% sau mai puţin sub media UE, în timp ce ţări precum Spania, Lituania, Portugalia sau Republica Cehă au fost cu între 10% şi 20% mai mici decât media UE, iar Malta, Grecia, Slovenia, Polonia şi Slovacia au avut între 20% şi 25% sub media Europeană.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.