STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL

România, prezentă la expoziția internațională 2017 ”Energia viitorului” din Kazahstan

România va participa, cu un pavilion național, la expoziția internațională ”Energia Viitorului”care se va desfășura la Astana, Kazahstan, în perioada 10 iunie – 10 septembrie 2017, unde se preconizează că vor fi prezente peste 100 de țări și peste 5 milioane de vizitatori, conform Mediafax.

”Participarea țării noastre la această expoziție constituie o ocazie pentru promovarea intereselor Românei, în contextul abordării acestei teme actuale – „Energia viitorului”. Astfel, vor fi organizate acțiuni de promovare economică a ofertei interne de produse și servicii, de promovare a ofertei turistice interne, dar și a tradițiilor și culturii naționale, se vor asigura oportunități directe pentru dinamizarea schimburilor economice prin oferirea unui vector de promovare pentru companiile românești. În conformitate cu prevederile Convenției privind expozițiile internaționale, în cadrul pavilioanelor naționale se pot organiza spații cu destinație comercială, de natura restaurantelor cu specific național și a magazinelor de suveniruri reprezentative, pe o suprafață care nu depășește 20% din spațiul total de expunere. Pentru aceste activități nu sunt cheltuite fonduri publice, ci sunt obținute venituri din partea operatorilor economici privați care închiriază spațiile din cadrul pavilionului”, informează Executivul.

Potrivit sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe este autorizat să obțină venituri din închirierea unor spatii cu destinația de desfășurare de activități comerciale, sumele încasate fiind virate in totalitate către bugetul de stat.

”Reprezentarea Guvernului României în ceea ce privește organizarea și participarea țării noastre la această expoziție, se asigură de comisarul Secțiunii Române, la propunerea MAE și are în componență câte un reprezentant, la nivel de secretar de stat sau de subsecretar de stat, din cadrul ministerelor Economiei, Energiei, Culturii și Educației. Realizarea demersurilor necesare pentru pregătirea și participarea României la expoziție, precum și coordonarea activităților întreprinse, se asigură de către Unitatea Proiecte Expoziții Mondiale (UPEM), care funcționează în cadrul MAE”, se mai arată în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.