STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

Romania, posibila destinatie de afaceri pentru Parker Hannifin Manufacturing

parc tehnologicCompania britanica Parker Hannifin Manufacturing ar putea construi in Romania o fabrica de cilindri hidraulici, potrivit reprezentantilor Ministerului Economiei (ME).

Ministerul Economiei anunta, prin intermediul unui comunicat, ca managementul companiei britanice Parker Hannifin Manufacturing intentioneaza sa construiasca o linie noua pentru fabricarea de cilindri hidraulici, dupa o tehnologie noua. Parker Hannifin Manufacturing cauta o tara membra a Uniunii Europene astfel ca Romania ar putea fi o posibila destinatie pentru britanici, unde si-ar putea muta chiar sediul central al Diviziei europene a companiei.

Oricum, britanicii par interesati de zona Cluj Napoca si urmeaza sa se deplaseze acolo, potrivit comunicatului ME, unde se vor intalni cu sefii Consiliului Judetean si vor vizita parcul tehnologic din localitate, precum si Parcul Industrial Tetarom, din Jucu.

„Analiza preliminara efectuata de conducerea firmei britanice pentru amplasarea noii unitati in Romania vizeaza zona municipiului Cluj-Napoca si imprejurimile acestuia”, se precizeaza in comunicat. Se mai mentioneaza, totodata, si faptul ca „in cadrul discutiilor, delegatia britanica a apreciat existenta parcurilor industriale, care ofera o atractivitate sporita zonelor de interes pentru derularea unor investitii”.

Secretarul de stat in Ministerul Economiei Virgil Daniel Popescu, coordonator al domeniului comert exterior si relatii internationale, s-a intalnit cu reprezentantii firmei britanice Parker Hannifin Manufacturing Ltd, divizia europeana a companiei Parker Hannifin Corporation, condusa de Aaldert De Boes, directorul general al diviziei europene, si de Martyn Heard, director in cadrul companiei.

Parker Hannifin Corporation a fost infiintata in 1918 in Cleveland, SUA, si are, in prezent, o cifra de afaceri ce peste 13 miliarde de dolari si peste 58.000 de angajati, in 49 de tari din intreaga lume. Compania este specializata in producerea diverselor sisteme si tehnologii de control si precizie utilizate in industria auto, aerospatiala si constructii, iar divizia europeana,  in productia si distributia de cilindrii hidraulici.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.