STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Buget & Finantare Deficit

Romania poate negocia cu FMI un acord tip linie flexibila sau sa nu mai semneze niciun acord

Victor-PontaTara noastra poate negocia un acord cu Fondul Monetar International (FMI) similar celui semnat de Polonia, de tip linie flexibila, sau sa nu mai incheie un nou acord. Decizia in acest sens se va lua dupa finalizarea actualului acord.

„Pozitia noastra coordonata este urmatoarea: in primul rand vrem sa incheiem cu bine acordul actual. In al doilea rand opinia noastra bazata pe datele si pe situatia Romaniei in acest moment este ca nu avem nevoie de un nou acord similar, de tip precautionary” a declarat premierul Victor Ponta, in cadrul unei conferinte desfasurata la Ministerul Finantelor.

„Exista doua variante”, a continuat acesta: „ori sa nu avem deloc acord cu FMI, sa ramanem doar in obligatiile pe care le avem in baza Pactului Fiscal sau sa negociem un acord tipul celui pe care il are in continuare Polonia, de tip linie flexibila. Sunt lucruri pe care le putem discuta cand terminam acordul actual. Ideea este ca un acord similar cu cel actual nu mai este necesar”, a punctat Victor Ponta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.