STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Auto

România, pe locul 10 în Topul european al producătorilor de automobile în 2015

Producţia de autoturisme a României a ajuns pe locul zece la nivel european du­pă ce Belgia a pierdut patru locuri în clasament, potrivit da­telor Organizaţiei Internaţionale a Constructorilor de Au­to­mobile (OICA).

uzina autoÎn România s-au produs anul trecut aproape 387.200 de autoturisme, în scădere cu 4% faţă de anul anterior, aceasta fiind depăşită de Ungaria, unde s-au asamblat aproape 491.000 de maşini, în creştere cu 13%.

„Europa Centrală şi de Est a crescut inclusiv în perioada de recesiune şi în continuare este loc de creştere. Însă, în comparaţie cu Polonia întotdeauna România va fi pe locul doi“, a spus Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Polonia ocupă în continuare locul opt, cu peste 534.000 de maşini, în creştere cu 13%.

În prezent, miza pentru România ar fi să atragă un al treilea constructor auto, astfel încât producţia şi exporturile să fie împărţite în trei, nu una în care Dacia să reprezinte majoritatea.

Lansarea în producţie a viitorului Ford Ecosport în toamna anului viitor poate readuce România în cursă directă cu Ungaria şi Polonia pentru a urca în topul producătorilor de autoturisme.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.