STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, P.I.B. & STATISTICI

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a producţiei industriale din UE în septembrie

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a producţiei industriale din Uniunea Europeană în luna septembrie, atât faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cât şi comparativ cu august, potrivit unui raport Eurostat.

Sursă: www.evz.ro
Sursă: www.evz.ro

Cele mai puternice creşteri au fost înregistrate în Irlanda (11,7%), România (8,9%), Slovacia (7,5%) şi Polonia (5,6%), iar cele mai mari scăderi au avut loc în Luxemburg (4%), Croaţia (3,9%) şi Italia (3%).

Producţia industrială a crescut în 16 ţări din UE şi a scăzut în nouă raportat la septembrie anul trecut, în timp ce Belgia, Cipru şi Austria nu au furnizat date, la nivelul Uniunii producția industrială înregistrând un avans de 1,2%, iar în zona euro o creștere de 1,1%, se arată în raport.

Cel mai puternic avans lunar a fost raportat de Irlanda (2,9%), urmată de România (2,4%), Ungaria (1,8%) şi Polonia (1,4%), iar cele mai ample scăderi au fost înregistrate de Portugalia (11,2%), Luxemburg (4,1%), Croaţia (3,3%) şi Cehia (2,8%).

Comparativ cu luna august, 13 ţări membre au anunţat creşteri ale producţiei industriale, iar 12 scăderi, la nivelul UE înregistrându-se o scădere de 0,2%, iar la nivelul zonei euro de 0,5%.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.