STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Finantari UE & Granturi

România încasează 367 mil. euro prin POS T, la câteva zile după deblocarea plăţilor

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că CE a aprobat o decontare de 315 milioane euro prin Programul Operaţional Sectorial de Transport, având în curs de aprobare încă 52,7 milioane euro.

Sursă: www.guengl.eu
Sursă: www.guengl.eu

„În urma deblocării POS T, avem deja primele rezultate – cred, dacă nu mă înşel, cea mai mare decontare de anul acesta de la Comisia Europeană. Este vorba de 315 milioane euro care vor ajunge în conturile Trezoreriei până la sfârşitul săptămânii. De asemenea, mai sunt în curs de aprobare încă 52,7 milioane euro la Comisia Europeană, fiind, la fel, o chestiune de zile până când vor intra în conturile Ministerului de Finanţe, aşa încât avem o absorbţie după doar câteva zile de la deblocare de 367 milioane euro. Ca să comparaţi, doar prin acest proces, dublăm gradul de absorbţie a fondurilor de pe POS T”, a spus ministrul, într-o conferinţă de presă.

Fenechiu a afirmat că prioritare prin POS-T sunt coridorul IV autostradal, cel feroviar, şenalul navigabil al Dunării şi Portul Constanţa.

Ministerul Transporturilor a anunţat la 25 iunie că plăţile pentru POS T 2007-2013 au fost deblocate, în urma ridicării presuspendării de către Comisia Europeană.

Acest program asigură finanţarea unor proiecte strategice pentru România în domeniile rutier, feroviar şi naval. Dintre cele 11 companii beneficiare, cele mai importante sunt CNADNR şi CFR SA.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.