STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, EUROPA, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale, Auto

România, în cursă pentru o nouă uzină Skoda în Europa de Est

Miza o reprezintă o investiţie de tip „greenfield“ de peste 1 miliard de euro şi cel puţin 4.000 – 5.000 de noi locuri de muncă bine plătite.

România concurează cu Bulgaria şi Ungaria pentru o nouă uzină Skoda, potrivit Automotive News Europe. Miza o reprezintă o investiţie de tip greenfield de peste 1 miliard de euro şi cel puţin 4.000 – 5.000 de noi locuri de muncă bine plătite. Anterior, presa din Bulgaria scria de faptul că grupul Volkswagen (care deţine Skoda) ia în calcul ţara de la sud de Dunăre şi Turcia. Însă climatul politic din Turcia nu este unul favorabil, iar Bulgaria nu are nici tradiţie şi nici o reţea de furnizori la fel de mare precum România. Pe plan local sunt peste 230.000 de oameni care lucrează în industria auto, dintre care aproape 19.000 pentru Dacia şi Ford. De asemenea, când vine vorba de infrastructură, în 2022, când uzina ar trebui să fie gata, în România se va putea circula de la Sibiu şi de la Cluj  spre vest numai pe autostradă.

SURSA: Ziarul Financiar

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.