STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Integrare EUROPEANA, Finantari UE & Granturi

România a exercitat opțiunea de tragere a 700 mil. euro din împrumutul de 1 mld. euro de la Banca Mondială

România a exercitat opțiunea de tragere a sumei de 700 milioane euro din împrumutul de 1 miliard de euro contractat de la Banca Mondială în 2012.

Sursă: www.thesleuthjournal.com
Sursă: www.thesleuthjournal.com

„România a exercitat astăzi opţiunea de tragere a sumei de 700 milioane euro din împrumutul de politici de dezvoltare cu opţiune de amânare a tragerii (DPL-DDO) contractat de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) în anul 2012, în baza consolidării cadrului macroeconomic şi a îndeplinirii măsurilor de reformă ataşate împrumutului, asociate sectoarelor: energie, sănătate, managementului finanţelor publice şi administrare fiscală”, se arată într-un comunicat transmis de Liviu Voinea, ministrul delegat pentru buget.

De asemeni, în comunicat se menționează că programul de reformă rămâne în derulare până în anul 2015, conform prevederilor acordului de împrumut.

Banca Mondială a acordat României un sprijin financiar în valoare totală de 8,5 miliarde de dolari, din 1991 şi până în octombrie 2012.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.