STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Buget & Finantare Deficit, Treasury-Bonds & Bills

Romania a emis eurobonduri pe termen lung, dupa modelul Poloniei si Lituaniei

euro1Romania vinde, in premiera, eurobonduri cu maturitatea de 20 de ani, in valoare de aproximativ doua miliarde de euro, urmand exemplul Poloniei si Lituaniei care au accesat pietele internationale de obligatiuni.

Tara noastra lanseaza eurobonduri cu maturitatea la 20 de ani la un pret de 250 puncte de baza peste mid swaps, adica nivelul de referinta, si bonduri cu maturitatea la 10 de ani, la un pret de 200 puncte de baza peste mid swaps, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Aceasta oferta, prima de acest fel derulata de Romania in 2015, este intermediata de Citigroup Inc, HSBCBank PLC, Raiffeisen Bank International AG si UniCredit SpA.

„Investitorii asteapta de mult timp ca Romania sa revina pe piata. Acestia au indicat ca sunt interesati in maturitati mai lungi si ma astept sa vad o cere buna pentru aceasta emisiune”, a declarat Roxana Hulea, analist la Societe Generale SA.

La finele lunii septembrie, Diana Popescu, director general adjunct al Trezoreriei Statului declara ca Romania intentioneaza sa vanda, pana la sfarsitul anului, eurobonduri de 1-1,5 miliarde de euro, echivalentul a 1,69 miliarde de dolari.

Romania beneficiaza de un rating Baa3 din partea Moody’s si de un calificativ BBB minus de la Standard & Poor’s si Fitch.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.