STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Legislatie & Mediu de Afaceri, EUROPA, Politica Fiscala - Taxe & Impozite, Buget & Finantare Deficit

România devine primul membru UE care îndeplineşte condiționalitatea CE privind ajutorul de stat

rp_Comisia-Europeana11-300x2001-300x2001-300x2001-300x200.jpgComisia Europeană a notificat formal România în legătură cu ridicarea condiționalității G5, referitoare la existenţa unui cadru legislativ pentru aplicarea efectivă a normelor Uniunii Europene privind ajutoarele de stat în domeniul fondurilor structurale și de investiții europene, conform MFE, informează Mediafax.

România devine astfel primul stat membru al UE care îndeplineşte condiționalitatea privind ajutorul de stat, evitând astfel o posibilă suspendare a plăţilor. Autorităţile de la Bruxelles declară îndeplinit Planul de acțiune convenit de responsabilii români cu oficialii Comisiei Europene.

Condiționalitățile ex-ante au fost negociate de fiecare stat membru cu Comisia Europeană și reprezintă măsuri de pregătire a legislației/ instituțiilor pentru o bună utilizare a fondurilor europene.

Termenul limită până la care România trebuie să îndeplinească toate condiționalitățile era 31 decembrie 2016.

Întârzierea îndeplinirii condiţionalităţilor poate duce la suspendarea integrală sau parțială a plăţilor aferente Programelor Operaționale care sunt vizate de respectivele condiţionalităţi. România a negociat 36 de condiționalități, acceptate de Guvern în 2014.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.