STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Finante & Servicii Profesionale, EUROPA, P.I.B. & STATISTICI

România, cea mai mare creștere a costului orar al forței de muncă din UE, în al doilea trimestru

Costul orar al forței de muncă în România a înregistrat a rată de creștere de 18,6% în al doilea trimestru din 2017, comparativ cu perioada similară de anul trecut, cea mai mare rată din Uniunea Europeană, potrivit unui raport al Eurostat publicat vinery, conform Mediafax.

Printre statele care au raportat creșteri ale costului orar al forței de muncă se numără Ungaria (13%), Cehia (11,1%), Bulgaria (11%) și Lituania (10,4%). O scădere a costului orar al forței de muncă s-a înregistrat în Finlanda.

Costul orar al forței de muncă a crescut cu 1,8% în zona euro și cu 2,2% în Uniunea Europeană în al doilea trimestru din 2017 față de același trimestru din 2016.

În zona euro, remuneraţiile şi salariile plătite angajaţilor pe oră au crescut cu 2%, iar costurile nesalariale cu 0,8%, în al doilea trimestru din 2017 comparativ cu acelaşi trimestru de anul trecut.

În Uniunea Europeană, remuneraţiile şi salariile pe oră au crescut cu 2,4%, iar costurile nesalariale s-au majorat cu 1,6% în perioada aprilie-iunie din anul acesta.

În al doilea trimestru comparativ cu acelaşi trimestru de anul trecut, costul orar al forţei de muncă în zona euro a crescut cu 1,5% în industrie, cu 2% în construcţii şi cu 2,1% în servicii.

În Uniunea Europeană, costul orar al forţei de muncă a crescut cu 2,2% în industrie, cu 1,6% în construcţii şi cu 2,7% în servicii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.