STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Finante & Servicii Profesionale

Astra din România asigură 15% din flota pazei de coastă din Norvegia

Sursă: play.google.com
Sursă: play.google.com

Astra, cel mai mare asigurător local,  a încheiat anul acesta un contract de asigurare a 30 de nave din paza de coastă a Norvegiei, ceea ce înseamnă 15% din totalul navelor, încasând o primă de jumătate de milion de dolari.

Contractul a fost încheiat datorită parteneriatelor cu brokeri străini, nefiind nevoie de oferte agresive pe preţ, spune Alin Bucşa, preşedintele directoratului Astra.

„Contractul cu firma care operează flota de coastă a Norvegiei va fi extins şi vom prelua mai multe nave în asi­gurare. Nu am făcut o politică de dumping pentru a încheia acest contract. Avem parteneriate cu brokeri locali. Iniţial am fost reticenţi să încheiem acest contract, sunt mulţi gheţari în zonă, dar istoricul de daune al flotei este foarte bun şi am decis să intrăm în această afacere“, a declarat Bucşa într-un interviu pentru ZF.

Asigurătorul, care a început un proces de extindere pe pieţele internaţionale în 2010, a mai încheiat în Germania o poliţă de asigurare a flotei operatorului aerian Germania Airline, care numără 19 aeronave, cu o sumă asigurată de 700 mil. dolari. Contractul a fost încheiat printr-un broker german, iar riscul a fost cedat în integralitate în reasigurare. Astra are în mod tradiţional o prezenţă importantă pe zona asigurărilor de aviaţie, fiind de mai mulţi ani asigurătorul flotei Tarom.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.