STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Antreprenoriat

Romania are nevoie de licee de Antreprenoriat

antreprenoriatInfiintarea liceelor de antreprenoriat trebuie sa fie prioritate de grad zero pentru autoritati, astfel putandu-se asigura o calificare mai buna pentru tinerii care doresc sa-si deschida o firma la sfarsitul anilor de studii.

„Romania are nevoie urgenta de licee de antreprenoriat, iar acest lucru trebuie sa reprezinte o prioritate de grad zero pentru autoritatile romane”, sustine presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR), Florin Jianu, la conferinta cu tema „Ecosistemul antreprenorial romanesc”, organizata in cadrul celei de-a 4-a editii a „Cafenelei de Inovare”.

Acesta precizeaza ca liceele ar putea functiona dupa o programa axata in special pe ore de antreprenoriat, iar implementarea noilor unitati de invatamant s-ar putea realiza atat in marile orase, cat si la nivelul comunitatilor locale mai mici.

Cat priveste Legea incubatoarelor de afaceri, Jianu a anuntat ca aceasta va trece, in perioada urmatoare, de Parlament, iar legat de Legea Legea Business Angels, a afirmat ca este cea mai moderna lege din Europa, la acest moment, avand in vedere facilitatile oferite, respectiv neimpozitarea dividendelor timp de trei ani, precum si neimpozitarea exit-ului (a vanzarii partilor sociale ale business angels dupa minimum trei ani).

„Prin initiativa START-UP, am reusit sa cream in Romania aproximativ 80 de incubatoare de afaceri, fiind acoperit intreg teritoriul tarii”, a subliniat Florin Jianu, care a adaugat ca „fondurile structurale trebuie sa se indrepte cu precadere in sustinerea acestor initiative”.

Prezent la eveniment, directorul general al MarcTel SIT, Calin Pantea, a subliniat importanta dezvoltarii spiritului de echipa la nivelul scolii.

„In invatamantul romanesc actual este promovat foarte mult spiritul competitional, in sensul reusitei individuale, insa este necesar sa se puna accent si pe dezvoltarea spiritului de echipa, deoarece reusita unui proiect depinde in foarte multe cazuri de acest lucru”, a spus acesta.

Conferinta „Cafenelei de inovare” a avut in vedere analize bazate, in mare masura, pe materiale de indrumare si instrumente furnizate de prestigioase institutii, precum Aspen Institute, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica si Babson College.

Unul dintre obiectivele analizei a privit crearea unui index pentru evaluarea ecosistemului antreprenorial din Romania, in baza indicatorilor propusi de Endeavor Insight. Pe o scara de la 0 la 10, unde 0 reprezinta antreprenoriatul self-made, iar 10 ecosistemul antreprenorial, Romania a marcat 4,5.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.