STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, EUROPA, P.I.B. & STATISTICI

România a ajuns la 59% din media UE a parității puterii de cumpărare, antepenultima în top

România a ajuns la 59% din media Uniunii Europene (UE) a parității puterii de cumpărare și la 63% din media europeană a consumului individual, ocupând antepenultima poziție în clasament, potrivit unui raport publicat marți de Eurostat, informeaza Mediafax.

Zece state membre ale blocului comunitar au înregistrat un consum individual peste media UE, în 2016, cel mai mare nivel fiind raportat de Luxembourg, care a depășit media UE cu peste 32%. Germania și Austria au depășit media cu 20%, fiind urmate de Marea Britanie, Danemarca și Finlanda care au avut niveluri între 10% și 15%, peste media UE.

Consumul individual, care măsoară bunăstarea gospodăriilor, a variat între media UE și 25% sub media UE în 12 țări. În Irlanda, Italia și Cipru, nivelurile au fost de 10% sau sub 10% față de media UE.

Șase state au raportat un consum individual pe cap de locuitor de cel puțin 30% sub media UE. Estonia, Letonia, Ungaria și România au înregistrat un nivel între 30% și 40% sub media UE.

În 2016, PIB-ul pe cap de locuitor exprimat ca paritate a puterii de cumpărare a variat de la 48% din media UE în Bulgaria la 267% în Luxembourg; 11 state membre au înregistrat un nivel al PIB-ului per cap de locuitor peste media UE, în 2016.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.