STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb, Balanta de Plati & Politica Valutara

Romania a exportat servicii de peste 16 mld. euro, in 2015

exportRomania a exportat in 2015 servicii in valoare totala de aproximativ 16,3 mld. euro, in crestere cu 8% fata de anul anterior si dublu fata de 2005, potrivit datelor Bancii Nationale.

Excedentul inregistrat la comertul international de servicii, de circa 7 miliarde de euro, aproape ca rezolva pro­blema deficitului inregistrat la comertul cu bunuri, in valoare de 8 miliarde de euro, in 2015, scrie Ziarul Financiar.

Anul trecut  a fost cel de-al treilea an consecutiv in care serviciile informatice le-au depasit ca valoare pe cele ale turismului, avand in vedere ca din exportul de turism, adica de la turistii straini in Romania, tara noastra a incasat 1,5 miliarde de euro.

„Industria de tehnologie se va dezvolta in primul rand catre export si poate crea 500.000-1.000.000 de locuri de munca, in urmatorii zece ani, cu o contributie importanta la PIB si la crearea de valoare adaugata, insemnand un nivel potential de 5-10 miliarde euro anual”, a explicat pentru ZF Florin Talpes, CEO-ul Bitdifender, companie care a exportat in 2014 servicii informatice in valoare de circa 59 milioane de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.