STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Rezultate Hidroelectrica: Profit brut de 681 milioane lei în primele 9 luni din 2013

Hidroelectrica a înregistrat un profit brut de 681 milioane lei în primele nouă luni din 2013 şi estimează că profitul pe acest an va fi unul record, ce va permite recapitalizarea companiei, se arată într-un comunicat al companiei.

Sursă: www.incont.ro
Sursă: www.incont.ro

În primele şase luni compania a depăşit indicatorii de performanţă prevăzuţi în buget, evoluţia menţinându-se şi după încheierea procedurii de insolvenţă.

„Până la finele lunii septembrie, Hidroelectrica a produs şi livrat 11.336 GWh, iar estimarea producţiei pentru întreg anul 2013 este de circa 14.200 GWh, peste cantitatea de 13.000 GWh luată în calcul la construcţia bugetului, dar semnificativ mai mică decât producţia unui an mediu hidrologic de 17.539 GWh. Profitul brut realizat în luna septembrie este de circa 40 milioane de lei, la o producţie de doar 828 GWh. După primele 9 luni din 2013, profitul brut realizat este de 681 milioane lei, iar cifra de afaceri de 2,28 miliarde lei”, se arată în comunicat.

De asemeni, datorită creşterii semnificative a puterii instalate în parcurile eoliene, cantităţile estimate de energie tranzacţionate pe Piaţa de Echilibrare la nivelul întregului an au fost depăşite încă de la sfârşitul lunii august 2013.

Prin umare, compania estimează o creștere cu cel puţin 200 GWh a acestui indicator până la sfârşitul anului, ceea ce implică o mărire a cifrei de afaceri cu peste 10 milioane euro.

„Profitul record estimat pentru anul 2013 conduce la recapitalizarea companiei după pierderile curente şi reportate de 689 milioane lei, înregistrate la sfârşitul anului 2012. Depăşirea principalilor indicatori de performanţă din bugetul pe anul 2013 reprezintă o certitudine în plus, în legătură cu posibilitatea Hidroelectrica de a plăti în următorii ani datoriile eşalonate în cadrul programului de reorganizare aprobat la ieşirea din insolvenţă, creditele bancare contractate şi celelalte obligaţii curente”, se mai arată în comunicat.

Conform datelor de la Ministerul de Finanţe, compania a încheiat anul 2012 cu afaceri de 2,4 miliarde lei şi pierderi de 508 milioane lei. Hidroelectrica are de achitat în perioada următoare datorii totale de circa 2,8 miliarde lei.

Statul deţine 80% din acţiunile Hidrolectrica, iar Fondul Proprietatea restul de 20%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.